Om os

Talentudvikling

Har du et særligt talent, hjælper vi dig med at udvikle det

Billede Sorø Akademi

Tallerupskolen er medlem af Sorø Akademis netværk for grundskoler. Det sikrer os som personale ny viden og inspiration til arbejdet med talenter.

Hvert år tilbyder vi udvalgte elever fra 7. og 8. årgang deltagelse i Sorø Akademis Science Talent Junior Camps, hvor de får mulighed for at prøve kræfter med praktiske problemstillinger sammen med andre talentfulde unge. Det drejer sig om 3 camps i løbet af et skoleår. Der er en mindre egenbetaling. Der er rift om pladserne, og rigtig gode tilbagemeldinger fra de elever som har deltaget.

Herunder kan I læse, hvordan eleverne fra 8. årgang har oplevet det at deltage i Science Talent. 

"Sorø er RIGTIG spændende. Science Talent er et sjovt 3 dages forløb som der sker 3 gange om året.

På Sorø hører og arbejder man med naturvidenskabelige ting. Det starter med, at man bliver modtaget, og får fortalt hvordan det er på Sorø osv, og hvad man skal lave. Derefter skal man lave ryste-sammen lege. Så skal man ud og høre om de forskellige ting. Det er rigtigt spændende og anderledes end i skolen, da det er på et højere niveau. Men man skal ikke være bange for at man ikke kan følge med. Det bliver nemlig godt forklaret, så folk kan følge med, og man kan altid stille spørgsmål.

Man får også nogle gode lange pauser, hvor at der er god tid til, at snakke med de andre. Og det er rigtig dejligt, at De andre har samme interesser. De andre kender heller ikke hinanden, så der er ikke nogen fare for, at man bliver lukket ude af gruppen. Desuden er lærerne gode til at ryste alle sammen.

Når man har hørt om de forskellige ting, skal man lave et produkt. Der kommer man i nogle grupper, og man gå derefter i gang. Lærerne er også gode til at hjælpe, hvis man har et spørgsmål. Fx var der en gang, hvor vi skulle lave broer og til sidst se, om de kunne holde. Der skulle vi også bruge budget osv. hvilket lærerne også satte os ind i.

Det fede ved Sorø har også meget at gøre med selve området man er på. Der er et “hotel” hvor alle eleverne bliver delt op og sover på forskellige værelser, den første gang sover man med folk fra ens egen skole. Så er der det sted, hvor man bliver undervist, som er en rund bygning på tre etager, med en masse forskellige rum og gode faciliteter. Så er der store udearealer og et lille stykke væk er det sted, hvor man får dagens tre måltider. Sorø akademi som ligger lige hvor det hele foregår er en gammel kostskole, en af de ældste i Danmark. Det ligger lige uden for Sorø by og slik butikken ligger i gåafstand fra hotellet :-).

Vi har været to gange afsted fysisk og to gange virtuelt, begge virker super godt.
De to fysiske gange har vi lavet noget om broer og solsystemet. De to virtuelle gange har vi lært noget om Mars og turen dertil og beboelse på Mars."