Læring

Filmprofilskole

And the Oscar goes to...

Tallerupskolen er sammen med 10 andre skoler på Fyn udvalgt som filmprofilskole. Det betyder, at vi vil arbejde ekstra meget med filmproduktion de næste år. I samarbejde med Kulturregion Fyn deltager personalet i testforløb, netværksmøder og seminarer – alt sammen med det formål at vidensdele, udbrede og højne kvaliteten af filmundervisningen på de fynske skoler.

I dagligdagen betyder det, at vi arbejder med filmproduktion på alle klassetrin. Fra 0. årgang arbejdes ex. med stopmotion film, hvor en serie af billeder sættes sammen til en film. Mellemtrinnet deltager sammen med andre skoler i Edit24 konkurrencen, hvor film optages med Ipad, og eleverne lærer om lyd, lys, kameravinkler m.v. I overbygningen hæves barren, og eleverne producerer egne kortfilm.

Via filmproduktionen opnår eleverne en masse tekniske færdigheder, og får indblik i de mange muligheder, som almindelige it-værktøjer byder på. Filmproduktion handler dog også rigtig meget om samarbejde. Både i ide-fasen hvor filmens handling skrives, og senere i produktionsfasen, hvor eleverne skal fordele roller og arbejdsopgaver både foran og bag kameraet, samt finpudse det færdige resultat.

Som eksempel, kan du herunder se 0. årgangs bidrag til Oscar showet 2018. 

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af servicen sætter en eller flere cookies på din computer, når du trykker på afspil video. Læs om cookies.