Den kulturelle rygsæk

På Tallerupskolen fylder vi oplevelser i din kulturelle rygsæk gennem hele skolelivet

På Tallerupskolen vil vi gerne give eleverne et bredt kendskab til kultur. Vi prioriterer, at alle årgange får tilbud om kulturelle oplevelser. Det kan både være som tilskuer til en forestilling, eller som deltager i workshops, forestillinger og med egne kreationer.

I skoleåret 2020/2021 samarbejder vi blandt andet med:

• Den Kgl. Balletskole, hvor 2. årgang deltager i en workshop samt ser skolens juleudstilling
  • Sigurd Barret og Odense Symfoniorkester, hvor 3. årgang medvirker på Sigurds Musikalske Verdensrejse
  • Brandts Klædefabrik, hvor 4. årgang deltager i farveworkshop og ser udstillingen "Farverne i kunsten"
  • Odense Teater, hvor 5. årgang ser Ronja Røverdatter og taler med en skuespiller - og 7. årgang deltager i workshoppen "Fotografi og selviscenesættelse"
  • Kosmonauterne, hvor 9. årgang deltager i workshop og ser forestillingen "1748"

Herudover har vi forfatterbesøg og samarbejder med lokale kunsthåndværkere.

De kulturelle aktiviteter indgår oftest i et længere forløb, hvor vi arbejder med genren. Eksempelvis har 8. årgang besøgt Odense Film Festival, i forbindelse med, at de selv skal producere kortfilm.

De kulturelle aktiviteter er støttet af Assens Kommunes pulje til "Kultur i børnehøjde".

Herunder kan du se en bid af 4. årgangs opførelse af Mozarts berømte opera Tryllefløjten, som blev til i samarbejde med Assens Sangkraftcenter.