Science og naturvidenskab

På Tallerupskolen ruster vi eleverne til fremtiden. Her er programmering af robotter en kendt opgave på alle klassetrin

Som elev på Tallerupskolen får du mulighed for, at designe og programmere robotter. Vi har investeret en del - især i Lego´s produkter, så vi har teknologi der er tilpasset alle alderstrin.

De yngste elever kan med Dash & Dot robotterne hurtigt lære grundprincipperne i programmering. Ipad´en er i forvejen et naturligt redskab, og med den kan de få robotten til at udføre simple opgaver.

Til de større elever er det Lego-Mindstorms produkter, som giver næsten uanede muligheder for at bygge og programmere. Eleverne har deres naturlige gang i science-rummet, og bliver hurtigt bevidste om, hvad man kan bruge teknologien til. Robotterne indgår derfor ofte som produkter i elevernes projektopgaver eller eksamensoplæg. Med 3D-print har eleverne mulighed for, at designe et emne og få det i hånden som færdigt produkt.

Science er læring på mange planer

Robotterne vækker først og fremmest elevernes nysgerrighed. Her oplever vi elevernes innovative side. De får en ide, som de forsøger at løse ved hjælp af teknologien. Det giver mulighed for at omsætte noget viden til praksis, og er god træning i at arbejde problemløsende.

Teamwork er ofte nøgleordet, når eleverne går i gang med at løse en opgave. Ved fælles hjælp får de udviklet robotterne til at løse netop det de gerne vil.

I videoen herunder kan du se mere om, hvordan vi arbejder med robotteknologi.