Filmprofilskole

And the Oscar goes to...

Tallerupskolen er sammen med 10 andre skoler på Fyn udvalgt som filmprofilskole. Det betyder, at vi vil arbejde ekstra meget med filmproduktion de næste år. I samarbejde med Kulturregion fyn deltager personalet i testforløb, netværksmøder og seminarer – alt sammen med det formål at vidensdele, udbrede og højne kvaliteten af filmundervisningen på de fynske skoler.

I dagligdagen betyder det, at vi arbejder med filmproduktion på alle klassetrin. Fra 0. årgang arbejdes ex. med stopmotion film, hvor en serie af billeder sættes sammen til en film. Mellemtrinnet deltager sammen med andre skoler i Edit24 konkurrencen, hvor film optages med Ipad, og eleverne lærer om lyd, lys, kameravinkler m.v. I overbygningen hæves barren, og eleverne producerer egne kortfilm.

Via filmproduktionen opnår eleverne en masse tekniske færdigheder, og får indblik i de mange muligheder, som almindelige it-værktøjer byder på. Filmproduktion handler dog også rigtig meget om samarbejde. Både i ide-fasen hvor filmens handling skrives, og senere i produktionsfasen, hvor eleverne skal fordele roller og arbejdsopgaver både foran og bag kameraet, samt finpudse det færdige resultat.

Alle anstrengelserne kulminerer, når vi i marts inviterer forældrene hen ad den røde løber, til det årlige Oscar-show. Her kåres de bedste film i ægte Hollywood-stil. Som eksempel, kan du herunder se 0. årgangs bidrag 2018.